indigo-v3.png

Here is a description of your company. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut dapibus, felis id malesuada blandit, turpis lacus vehicula risus, quis rhoncus libero.


Rasedus ja hemorroidid

Rasedus ja hemorroidid

Teema, millest ei ole ehk mugav rääkida, aga ometi on see rasedatel täiesti tavapärane mure.

Hemorroidid - laienenud veresooned pärasooles, mis võivad pärakuni välja ulatuda. Põhjustavad üldjuhul sügelust, ärritust, põletavat tunnet ning valu. Võib juhtuda, et sellega kaasneb ka veritsus.

Kõige sagedamini ilmnevad hemorroidid kolmandal trimestril.

Hemorroidide teket soodustab kõhukinnisus, sest väljaheite ponnistus paisutab veene. Mõjutavad faktorid on veel pikaajaline seismine ning loomulikult kasvava loote press emaka taga olevatele veenidele.

Naised, kellel juba ühe rasedusega on hemorroidid olnud, kogevad neid suure tõenäosusega ka järgnevate rasedustega.

Hea uudis on see, et üldjuhul kaovad hemorroidid kuue kuu jooksul peale sünnitust.

Kuidas hemorroide vältida?

  • Söö kiudainerikkaid toite, vältimaks kõhukinnisust. Parimad kiudainete allikad on täisteratooted, kaunviljad, kuivatatud puuviljad, pähklid ja seemned. Puuviljad nagu pirn, avokaado, marjad. Köögiviljad - brokkoli, artišokk, brüsseli kapsas. Guugeldades leiad kindlasti veel variante. Loe kiudainete kohta rohkem SIIT.

  • Tarbi piisavalt vedelikku. Vee joomisest ei saa üle ega ümber, aga soovitatakse ka juua ploomimahla.

  • Ära oota, et Minna. Tundes vajadust kasutada tualetti, siis ära lükka seda edasi. “Kinni hoidmine” soodustab kõhukinnisust.

  • Vaagnapõhjalihaste harjutused on olulised. Tundud ka kui Kegeli harjutused. Need harjutused on olulised igas vanuses naistele. See aitab vältida mitmeid naisteprobleeme ning on Sulle ainult kasuks. Loe, kuidas seda teha SIIT. (Kui tahad intensiivsemat treeningut, siis soovitan otsida erootikapoest tupekuule, mille abil oma lihaseid treenida.)

  • Liigu ringi. Kasvõi mõnikümmend minutit päevas liikumist on abiks. Sa ei pea olema super trenninaine, et olla tervislik ja tugev. Väldi liiga pikalt ühes asendis olemist.

Kuidas hemorroide ravida?

Kuigi hemorroidid tavaliselt kaovad või leevenevad peale sünnitust iseenesest, siis õnneks on võimalusi seda olukorda leevendada.

  • Tee oma “istmikule” soojaveekompressi paar-kolm korda päevas, et leevendada valu.

  • Kasuta külmakompressi kuni neli korda päevas, et vähendada paistetust. (Vastavalt vajadusele)

  • Tee kuuma ja külma kompresse vaheldumisi. Kõigepealt külma, siis sooja ja korda.

  • Hoia ala puhtana. Tugeva ärrituse korral on soovitatud kasutada tavalise tualettpaberi asemel lõhnastamata niiskeid tualettpabereid (saadaval nt Selveris).

  • Konsulteeri arsti või apteekriga ja küsi rasedatele sobivaid hemorroidi kreeme või ravimküünlaid.


Olen veel lugenud, et kompressile võib lisada juurde raudrohuteed või nõiapuu hüdrosooli, mida saab looduskosmeetika poest.

Kui olukord on hull, ning midagi ei tundu aitavat, siis pöördu kindlasti arsti poole ning konsulteeri!


Leebet rasedust Teile,

Teie UEL.





Rasedus ja Rahutute Jalgade Sündroom

Rasedus ja Rahutute Jalgade Sündroom

Uue Elu Ootel VOL2.

0