indigo-v3.png

Here is a description of your company. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut dapibus, felis id malesuada blandit, turpis lacus vehicula risus, quis rhoncus libero.


Unenägude vangistuses....

Unenägude vangistuses....

Image source: http://nerdist.com/wp-content/uploads/2016/02/Freddy-Krueger-DeviantArt-02-07-16.jpg

Image source: http://nerdist.com/wp-content/uploads/2016/02/Freddy-Krueger-DeviantArt-02-07-16.jpg

Rasedusaegsed unenäod.... Ilmselt me kogeme neid kõik, eks?

 

Ma olen alati näinud unenägusid - teatud aja tagant. Ma EI ole mitte kunagi elus näinud ilusat und! 

Põhiliselt on minu unenäod suhteliselt segased ja hirmutavad. Olen korduvalt ärganud ülesse keset ööd nuttes ja mitte taibates - oli see nüüd unes või ilmsi? Raseduse ajal pidid igasugused imelikud unenäod olema täiesti tavaline ja normaalne nähtus. Viimasel ajal on unenäod muutunud aina rohkem selliseks nagu tegevus neis toimuks ilmsi ning unenägusid näen ma palju tihedamalt kui varem.

 

Miks see nii on? 

Lugesin mõningaid artikleid ning sain aru, et on kaks peamist põhjust:

Üks põhjus raseduse ajal unenägude mustri muutumises võib olla tingitud hormoonitaseme tõusust. Hormoonid mõjutavad meie emotsioone ja ärevustaset. Hormoonid mõjutavad ka seda, kuidas meie aju töötleb informatsiooni ning emotsioone ja sellest tingituna on meie unenägude läbielamine sagedasem ning elavam.

Teiseks põhjuseks võib olla unetsükli katkestus. Rasedana sa ei suuda ehk magada samamoodi nagu enne rasedust. Võib olla, et sa ärkad üles tihedamini, kas sagedasema tulaletikülastuse või lihtsalt ebamugavuse tõttu. See mõjutab sinu REM-und. 

REM-uni (Rapid Eye Movement) ehk unenägude nägemise staadium. REM-uni tekib keskmiselt 70 kuni 90 minutit peale uinumist esimese unetsükli lõpus. (Unetsükli keskmine kestus 90-110 min.)EEG näitab aju elektrilisuse aktiivsuse tõusu ja kohati võib see sarnaneda ärkvelolekule. Unenägudena kirjeldatavad fenomenid on täheldatavad valdavalt REM-une ajal. Võib väita, et uneseisundis inimene und ei näe. Unenäo elamus tekib ärkamisel, kui püütakse interpreteerida uneajal aktiveerunud teadvustatud psüühika aspektist juhuslikku informatsiooni.

  • REM-uni esineb kõigil imetajatel ja lindudel
  • REM-une ajal valgusüntees ajus suureneb
  • 50% imikutest on REM-uni. REM-une ajal stimuleeritakse ajupiirkondi, mis on seotud õppimisega.

 

Mida nende rasedusunenägudega siis teha?

Kui sinu unenäod on talutavad, aga lihtsalt elavamad ja sagedasemad kui muidu, siis proovi järeldada, millest need unenäod võisid tekkida. Juhul, kui unenägude põhjuseks võib olla ebamugav magamine, siis proovi vahetada magamisasendeid ja proovi säilitada ühtlast reziimi.

! Eriti häirivate ning muret põhjustavate unenägude puhul proovi pidada "unepäevikut". Päeviku pidamine aitab sul menetleda informatsiooni ning tuua põhjuseid alateadvusest teadvusesse. Ehk aitab see unenägudest põhjustatud stressi leevendada.

Mina arvan, et oma unenägusid tasub ka vähemalt oma partneriga jagada. Üldjuhul ma kirjeldan nii palju kui võimalik ka MUELile oma unenägusid, arutleme koos, millest need võisid tekkida ning kui ebanormaalne maailm mu peas ikka vahel eksisteerib.

Peaks ka hakkama oma unenägusid kirja panema, kes teab, ehk saab kunagi ühe põneva sci-fi filmi rasedate unenägudest luua.

LISA ! Minu lemmikuks unenägude seletamise allikaks on veebilehekülg DREAMMOODS . (Tegemist on inglise keelse leheküljega.) Sellel leheküljel on antud unenägudele seletusi psühholoogilises võtmes, mitte uskumuste kohaselt. 


PPV ehk pagana peavalud !..

PPV ehk pagana peavalud !..

Teavitamised, teavitamised ja veelkord teavitamised...

Teavitamised, teavitamised ja veelkord teavitamised...

0