indigo-v3.png

Here is a description of your company. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut dapibus, felis id malesuada blandit, turpis lacus vehicula risus, quis rhoncus libero.


Uue Elu Keskus ehk Momzone

Uue Elu Keskus ehk Momzone

Me tegime emadele kogunemispaiga!

Lugu järgmine:

Nagu ka varasemates postitustes on läbi käinud, siis me oleme lapsevanemluses oma sõpruskonnas täiesti üksi (jess nüüd lõpuks ometi see on muutumas ja meie seltskonda sünnib uus UE 2020 detsembris - Jeee ).
Mul ei olnud UEd oodates mitte kellegiga jagada kogemusi, mõtteid, muresid, rõõmu või muud. Esimesed kolm kuud olid täielikult üksikud, ainuke inimene, kes mind lohutas ja kellega ma sain konsulteerida oli mu tööandja, kes on ise kolme lapse ema. Ma olen talle igavesti tänulik :)
(Aitäh Eveli!)

Ma alustasin Uuselu blogi - see aitas mul end maandada. Alates kolmandast raseduskuust sain ma juba hakata kogemusi jagama oma emmega ning naabrinaisega ja teiste juba ammu sünnitanutega, aga see ei olnud päris see. Mu ema on küll igatepidi toetav ja abistav, aga 30 aasta tagused kogemused ja läbielamised ei ole enam piisavad, et lohutada üht rasedat (värsket ema) tänapäevases maailmas. NII PALJU ON MUUTUNUD.

Peale UE sündi olin ma kiirelt jalul, valmis tegutsemistahet ja suhtlemisindu.
Mure - kuhu sa lähed väikese beebiga?
Ma ei räägi siin nüüd nendest beebiringidest, ujumistest, massaazidest või muust… Ma mõtlen, kuhu sa lähed beebiga, kus sa saad natukene midagi enda heaks/jaoks?

Alla aastasega on mängutoad suhteliselt mõttetud, sest esiteks ei ole beebidel seal veel midagi teha ja teiseks on enamikud mängutoad sellised, et isegi kui laps saab seal tsillida, siis peab tal koguaeg järgi jooksma ja valvama ja seda momenti, et võtaks hetke endale ja suhtleks mõne teise emaga, väga kergelt ei teki.
Me käisime UEga ujumas ja üks mu kunagine tuttav (kelle UE on samas vanuses) sattus ka seal meiega koos käima. Selleks, et pärast veel omavahel mõtteid jagada, veetsime me aega Kaubamaja lasteosakonna mähkimistoas. Koht, kus ei pidanud põdema lapse mähkmete vahetamise pärast, imetamise pärast ega laste jonni pärast. Aga see on mähkimistuba… see ei ole maailma mõnusaim koht, kus niisama end mugavalt tunda. Või mis?

Tekkis mõte ja idee Uue Elu Keskusest.

Idee kohast, kuhu saab võtta väikelapse kaasa, puhata jalga, kohata teisi emasid (rasedaid) ja jagada mõtteid uue eluga seonduvalt. Kohast, kus saab midagi teha enda heaks/jaoks ja ei pea muretsema, et kuhu ma jätan oma väikelapse. Kohast, kus kõik mõtted ja ideed on teretulnud ja piinlikke küsimusi või arvamusi ei ole olemas. Kohast, mis oleks hubane, mugav ja kutsuv.

Muel arvas, et selline koht oleks tõesti vajalik, sest ta nägi, et ma oleksin palju õnnelikum, kui mul oleks mõttekaaslasi, kellega oma uut igapäevaelu jagada.

Nii me siis selle tegimegi, Uue Elu Keskuse ehk Momzone.

Momzone on koht emadele ja tulevastele emadele, kus ühineda, töötada, hingata ja areneda. Usume, et maailma paremaks muutmiseks on tarvis hoolitseda nende inimeste eest, kes teevad inimesi. See keskus on loodud just selleks.

Meil läks selle algusega natuke nadisti, me mõtlesime liiga kaua ja lõpuks, kui uksed avasime tuli peale Eriolukord.
Uskumatu
Ma ei teadnud, kas nutta või naerda… niisiis tegin mõlemat korraga. Õnneks on Muel sellistes olukordades minust kordades tugevam ja pädevam ning ta lohutas mind ja tegi kõik endast oleneva, et me saaksime siiski selle üle elada ja sügisel uue auruga peale minna.

Me oleme ikka veel alles alguses ja proovime end iga päev tasapisi paremaks timmida, aga õnneks asi edeneb. Tänaseks käivad meie juures kogunemas beebigrupid ja sõbrannadegrupid. Meil tutvustavad end erinevad spetsialistid, toimuvad vestlusringid ja muud.

Meie juurde saab tulla ka niisama avamisaegadel kohvi jooma (teed, vett) ja jalga puhkama. Saab korraks koduseinte vahelt välja ja kas vaikida või vajadusel kisadagi.
Toimime sarnaselt mängutubadega - sissepääsu pilet, kohvitasse ei loe ja olla saab avamisaja algusest lõpuni.

Mina olen siin ja valmis kõik mured ning rõõmud ära kuulama ning oma kogemusi jagama.

Kui ka Sina tunned, et oled kodus üksi või vajad kellegi teisega vestlemist, siis tule meile külla :)

Momzone on avatud T1 Mall of Tallinn 3ndal korrusel Järvevana poolses otsas.

Veel lugemist meie kohta leiad Pere ja Kodu erinumbrist SIIT ja samuti Äripäeva artikkel SIIN.
Momzone
FB ja IG.

Loodan Teiega peagi kohtuda.

Teie UEL.


Mõttefragment

Mõttefragment

Aja planeerimine lastega ehk Kõike Jõuab!

Aja planeerimine lastega ehk Kõike Jõuab!

0