indigo-v3.png

Here is a description of your company. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut dapibus, felis id malesuada blandit, turpis lacus vehicula risus, quis rhoncus libero.


Kasutatud või uued? - selles on küsimus!

Kasutatud või uued? - selles on küsimus!

Kasutatud lasteasjad näiteks järgnevatelt lehekülgedelt:

Okidoki
Soov

Buduaar Turg
 

Ülduhul mulle meeldib vaadata ringi nii kasutatud kui ka uute asjade poodides. Üritan ise ka olla tubli taaskasutusse asjade suunaja. Tavaliselt on variandid sellised, et kui mul on kodus korralikud asjad, mis on igapäevased ja ei ole kuidagi eriliselt märkimisväärsed, siis ma panen need kodukandi kogumiskasti või kodutarbed viin Uuskasutuskeskusesse. Erilisemad ja eriti vähekasutatud asjad panen online müüki.

Ühel hetkel, kui me pidime hakkama mõtlema kõiksugu uue eluga seonduvatele asjadele, siis esimese asjana otsustasime, et kasutatud asju me ei osta.
Tundub jama?

Tegelikult on lood nii, et saadaval on täiesti normaalsed ja korralikud ja kvaliteetsed kasutatud lasteasjad. Voodid, vankrid, riided jne. Miks siis meie otsustasime osta uued? Väga lihtne - ma olen selline kiiksuga iseusklik, kes arvab, et uus elu peaks alguse saama koos uute asjadega. 

Minu peas on teemaks see, et ma ei taha võõra inimese sisse kantud aurat oma UE asjadesse. Tahan tuua lapse koju oma kodus puhtaks pestud uute riietega,  asetada ta kodus uude uut elu ootavasse voodisse ja nii edasi. 

Ma tahan, et uue elu asjad saavad koos uue eluga meie keskkonnas meie omaks. Minu kasutatud asjadel on minu lõhn ja minu rõõm ja minu kurbus ja minu keskkonna olemus. Seda ma usun. (Näiteks ma ei osta kunagi kasutatud ehteid, sest ma sügavalt usun, et eelmise inimese olemus on nendesse imbunud ning ma ei tea, kas see on positiivne või negatiivne.)

Oleme MUELiga mõelnud, et teine laps võiks ka veel tulla ning tema jaoks jätame juba olemasolevad asjad (taas)kasutusse. 

Uue eluga on ju ka meie jaoks kõik uus ja põnev ning kõik see pakkide ootamine ja lahtivõtmine ja kokkupanemine on elevust tekitav ja oodatud. 

Asjade kokkuotsimisel olen siiski sirvinud ka taaskasutatud asju ning avastanud, et kahjuks müüakse väga palju kasutatud asju liiga kallilt. Korralikult mööda poode ja netti ringi vaadates näed, et uus kvaliteetne ja garantiiga asi võib maksta sama palju, kui suur osa kasutatud asju. Inimesed kipuvad oma vara ülehindama. Valikuvõimaluse korral ma eelistan pigem panna veidikene raha juurde ja saada ka selle eest midagi paremat !

Vankrikomplekti tellisime (2in1) Inglismaalt ning maksime koos saatmiskuluga selle eest 588 eurot ning see teeb kokku täpselt 2 eurot rohkem, kui küsiti sama komplekti eest Tallinnas Beebicenter poes (jõudsime poodi, oli välja müüdud seega tellisime). Uhiuus komplekt ja meie jaoks sobiliku ja mõistliku hinnaga. (Olen lugenud meeletul hulgal arvustusi erinevate firmade kohta ja otsustasime, et selle hinnaklassis ei jää see üldsegi alla igasugustele Bugaboodele ja muudele ülehinnatud firmadele.) Minu jaoks on väga oluline ka vankri välimus. Igasugune tekstiili kvaliteet ja komplekti toonid ja rataste liikuvus ja kompaktsus ja muu selline on kõik eelnevalt uuritud ja peab vastama teatud kriteeriumitele. 

Mis imekomplekt see meile siis tuli? Valisime enda pere omaks Hollandist pärit Mutsy.  Mudeliks Evo ja toonidest valisime Industrial Olive Green ja raami värvuseks Dark Grey. Olen äärmiselt elevil, et selle kasutamine juba kodus selgeks õppida :) Lisaks: 24kuud garantiid. Ideaalne! Seda juba kasutatud tootele kaasa ei anta ja vankrikomplekt on minu jaoks liiga oluline asi, et sellele ilma garantiita kulutada mitusada eurot.

Mutsy hinnang ei jää sugugi alla teistele firmadele, mille sarnased komplektid maksavad 2-3 korda enam. Hollandi tootja Bugaboo võrdlus Mutsyga on inglise keeles olemas näiteks SIIN

Täna olin otsustanud osta ära beebivoodi. Mingil hetkel leidsin ma end armunult unistamas ühest disainvoodist, mille ostus ma olin 99% veendunud. SnuzKoti skandinaavia stiilis beebivoodi, mille saab muuta kenasti lapsevoodiks ja sobib vähemalt kuni 4. aastasele. Selle hind oleks koos saatmiskuluga olnud 399 eurot (sooduspakkumine). Otsustasime, et selline kulutamine ei ole mõistlik ja ostame lihtsalt mingi tavalise normaalse beebivoodi ja maksame maksimum 150?!
Käisime ühes ja teises poes ja leidsime Brittonist lõpuks tavalise ja lihtsa voodi hinnaga 89.90 eurot. Mõtlesin, et enne, kui Ülemistesse Brittonisse lähen käin korra Rocca Al Mare keskusest läbi ja vaatan sealsed lastepoed ka üle. Sealt ei leidnud hoopis midagi ja ühel hetkel käis mu ema välja idee (veetsin täna terve päeva oma vanematega ja MUELi saatsin maale poistega pulli tegema), et Pärnu mnt Kalevi kommipoe juures on üks lastepood. Mina hakkasin esimese asjana muidugi kohe skeptiliselt uurima, et mingi lambine ja kasutatud asjad jne jah? Aga hea küll, lähme vaatame üle ja siis Ülemistesse.
 

Tee peale jäi veel üks lasteasjade kauplus - Beebikeskus. Seal oli väga kvaliteetne ja ilus kaup, aga minu jaoks ebareaalsete hindadega nii et tegime tiiru peale ja läksime minema.

Paar minutit hiljem olime empsi soovi järgi mingi imeliku kaupluse ees. Enne, kui uksest sisse jõudsin astuda, jäin vaatama poe nimetust ning tuli meelde, et olen justkui netis ka näinud nende reklaami või facebooki postitust või midagi taolist. Eelarvamus oli, et no siit ma küll midagi ei saa.

Tulin sealt poest välja lapsevoodi, kokkupandava vanni, vedrumadratsi ja voodi kõrvale võetava hälliga. Maksin kõige eest kokku ~214 eurot.
Mis just toimus? 
Kõik peale vanni olid uued asjad. Voodi muideks on selline, et selle annab samuti teha sobilikuks kuni 7.aastasele lapsele. Vann on kasutatud, aga see on minu jaoks OK lisaks on see kokkupandav ning oli müügis Mothercare kaupluses hinnaga 50.- + ja see oli mul plaanis kindlasti osta (Mothercare poes oli see vann hiljuti välja müüdud). Voodi kõrvale võetava roosa hälli ma lihtsalt pidin ostma, sest nad pakkusid mulle liiiiga head hinda ning see oli samuti tutikas, kuigi pisikese defektiga, mis ei oma absoluutselt tähtsust. Seda hälli olen ma vaadanud nii netis kui ka beebicenter poes ja selle hind ei olnud siiani ostmist väärt.

Pood: NAGUUUS

Uuena plaanisime osta ka turvahälli, kuid MUEL teatas, et tema sugulane (nende laps on juba aastane) pakub meile oma Cybex turvahälli hea hinnaga. MUEL on see, kes saab otsustada ja valida turvahälli kuna tema on autojuht ja tema nõuab autos lapsele erilist turvalisust ja teeb selle kohta vajaliku eeltöö. Kas kasutatud turvahäll on mõistlik? Mis on turvahällide garantii? Milline kasutusiga on tootja poolt antud turvahällile? Ja veel mitmed küsimused, mis vajavad vastamist enne, kui saab otsustada, kas kasutatud turvahäll on hea idee. 

! Meenus, et sain Brittonist ka söögitooli, mida oli küll vara osta, kuid nüüd on ta olemas ja ma ei pea enam muretsema, et midagi on välja müüdud just siis, kui on aeg endale see soetada !


Ütlesin MUELile, et kavatsen täna üksi kodus olles pühenduda koristamisele ja asjade sättimisele. Seda ma ka tegin, olles ise erilises vaimustuses kogu varustusest, millega ma täna koju jõudsin. Tegin meie UE toa 90% valmis. Panin uue voodi kokku, sättisin toa paika just nii nagu ta peaks jääma, vaatasin üle muu lapse varustuse ning panin valmis haiglasse kaasa tulevad beebi riided, koristasin terve ülemise korruse ja liigutasin mööblit ümber ja nüüd ma siin lõpuks istun arvuti taga ja lõpetan seda postitust. 

Jalad löövad jõhkralt tuld. Käisin duši all ja lasin mõnusalt jahedat vett jalgadele, aga tuikavad ikka veel.

Tahtsin selles postituses esialgu kasutatud asju üldse mitte pooldada, aga tegelikult on teatud asjad kasutatuna väga heaks valikuks. Tähtis on see, et kui midagi kasutatuna osta, siis peab olema hinna ja kvaliteedi suhe paigas. Kasutatud asjad on head seni kuni nende eest on ka eelnevalt kenasti hoolt kantud ja nad peavad veel korralikult ja kenasti kaua aega vastu. 
Ära osta jama ja tee eelnevalt veidi internetis surfamist ja uuri, mida veel pakutakse. Veidikene kaalumist ei tee paha. 

Muide ! ... Alati on võimalik minna ka seda teed, et teha midagi täiesti ise või osta kasutatud ja teha ümber. Isetegemine on väga rahuldust pakkuv ja kui kardad,et ei saa hakkama, siis ära muretse - saad küll. Kättevõtmise asi. 

Lemmikloomad ja rasedus

Lemmikloomad ja rasedus

Perekool - Sünnitus. Doula. Hüpnosünnitus.

Perekool - Sünnitus. Doula. Hüpnosünnitus.

0