indigo-v3.png

Here is a description of your company. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut dapibus, felis id malesuada blandit, turpis lacus vehicula risus, quis rhoncus libero.


Beebi asjade ostlemine... To Do or Not To Do?

Beebi asjade ostlemine... To Do or Not To Do?

shopping-for-two.jpg

 

Okei, mu Pinterest on lisaks Uue Elu pinterestile täis igasugu laste asju. Hällid, vankrid, riided, mänguasjad, vajalik ja ebavajalik ja mida kõike veel.

MUEL märkab ka igal pool aina rohkem lastega seonduvat. Ma armastan seda.

Me jagame oma leide, avastame koos, arutame ka beebi ostudega seonduvat ja nii edasi.

 

Hetkel me ei ole midagi ära ostnud (nojah, v.a. need vanematele teavitamise kingid...loe SIIT), oleme välja valinud vankri ning mõned asjad veel, kuid ostmiseks pole läinud.

Kohati ma tunnen, et lastele asjade ostmine enne tema sündi oleks nagu suur ebausk. Ma kuulen väga paljudelt, et ei ole hea asju osta ette ja laps tuleb ikka ära oodata ja küll siis jõuab osta. 
OK. Ma mõistan seda jah, milleks ma ostan neid asju ette? MUEL siin kõrval seletab, et ostad lapsele kleidi ja võib olla tal on selles ebamugav või ei sobi jne jne, et on seda vaja. Mul ei olegi vaja osta asju ette, aga mõnikord ma jalutan mööda mõnest vahvast beebiasjast (riided, mänguasjad või ükskõik mis põnev ja eriline asi, mis tõmbab pilku) ja ma ei julge seda näppimagi minna, sest äkki keegi vaatab imelikult. Hiiglasuurt kõhtu ei ole, siis oleks nagu imelik lasteasju uudistada. Last vankriga kõrval ei ole, siis on veider jalutada mööda lastepoode.

bigstock-Mystery-shopper-woman-in-spy-c-98404922.jpg

II trimester on nii rahulik periood, et polegi oma aega muude mõtetega sisustada, kui ainult beebi asjad. Vankri, voodi ja muud taolised hädavajalikud asjad ostame me ilmselt mingi kuukene enne tähtaega. Päris viimasele hetkele ka ei tahaks jätta, sest me ei tea ju veel, kuidas mu keha, mõtted ja tujud hakkavad lõpupoole olema. Riided ja muu nänn on aga selline, et kui midagi vahvat silma jääb, siis tahaks kohe korvi pista ja kassasse joosta... seni ei ole ma olnud selleks piisavalt julge (pluss need jutud, et ei tohi ja pole vaja jne), aga ma olen otsustanud, et enam ma end tagasi hoidma ei hakka. Kui ikka midagi tundub eriline, hea ja õige, siis see tuleb minuga koju!

Lapse toaga on meil hästi, meil on teisel korrusel pisike külaliste tuba (minu kunagine tuba), mis on tehtud mõnusalt sobivaks ühele õrnale pisikesele mannavahust uuele elule. Veidikene lapsele sobivaid asju juurde lisada ja mõned suuremate laste asjad eest ära võtta ja ongi tuba valmis. Olemasoleva voodi timmime veits ümber ja pole ka sellega muret. Tuleb veel mõelda esimesele hällile ja vann ning mähkimislaud.

Arvasin, et lastele asjade ostmine on lihtne ja kerge, aga nii see ei ole kohe kindlasti mitte. Meil ei olegi võimalik asju ette osta, sest mu soovid ja tahtmised ei ole veel selged. Ma näen poes mingit mähkimislauda ja mõtlen, et seda on ju vaja, aga siis tuleb sinna otsa veel terve rodu teisi küsimusi:

  • Kas ma just sellist mähkimislauda tahan?
  • Kuhu ma selle täpsemalt paigutan?
  • Kas ma ikka tahan koju nii palju plastikut?
  • Kas see pole mitte liiga suur/väike?
  • Millsed funktsioonid sellel veel on? 
3-brains-3.0.png
the-art-of-consumer-buying-why-branding-must-make-sense-4-638.jpg

Ma mõtlen jälle üle jah? Heakene küll, ma tunnistan seda, kuid Minu jaoks on kõik need ja veel rohkemadki küsimused olulised. Uus Elu saab mõjutatud kõige poolt, mis teda ümbritseb. Kogu see üritus on meeletult vastutusrikas ja raske. Olgu - vanasti kasvasid lapsed ilme et oleks üldse selliseid küsimusi tekkinud, aga maailm ju ongi muutunud. Meie kasvatamine oli juba teine elu, kui meie vanemate kasvatamine ja nii edasi ja edasi. Mu lapse jaoks on kasulik, vajalik ning hea, kui tal on mähkimislaud, kuid see, milline see on ja kuidas ma seda kasutan juba mõjutab Uut Elu.

Anna andeks emme, et ma Sinuga nii palju viimasel ajal vaidlen, kui arutleme laste teemadel, aga minul ei olnud esimeses klassis vaja ega üldse mõtet omada mobiiltelefoni.... tänapäeval on sellised küsimused juba hoopis teine teema. 

Igatahes ma tahan jõuda selleni, et ei ole tabu osta laste asju ette. Sa ei tõmba ligi halba õnne, kui sa midagi oma tulevase lapse jaoks ostad. See, mida, kui palju ja kui varakult sa oma lapse aaretekambri jaoks varud on täielikult Sinu otsustada. Isegi rasedust planeerides võid sa osta juba tarvilikku, Sünnita laps ära ja oota siis ka veel ostmisega. See on kõik SINU soov ja tahe. 

Kõige tähtsam on, et sa naudiksid oma rasedust, naudiksid oma mõtteid ning oleksid lihtsalt Õnnelik.

 

 

Teie Veel Online Shoplev UEL.

liuuug.jpg
Palun ole õnnelik...

Palun ole õnnelik...

Lõõgastav päev iseendale.

Lõõgastav päev iseendale.

0