indigo-v3.png

Here is a description of your company. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut dapibus, felis id malesuada blandit, turpis lacus vehicula risus, quis rhoncus libero.


Lastega autos - mida kaasa võtta?

Lastega autos - mida kaasa võtta?

Oh jeerum, kas on tehtud piisava suurusega “emme kotti”, kuhu mahuks kogu see elu ära, mida lastega vaja kaasas kanda?


Alguses, kui Harper sündis, siis ma ei osanud mõeldagi, mida kõike on vaja lastega kaasas tassida. Muidugi olin arvestanud, et mähkmekotti on vaja kaasa panna mähkmed (loogiline eksole), niisked salvrätid ja veel mingit tilulilu.

Täna on lood sellised, et kui meil on vaja kasvõi üheks ööks lastega kuskile reisida, siis auto on nii asjadest pungil, et hakkaks nagu kolima. ..

…Aga tegelikult ei ole siin mingit teadust. Asju, mida tegelikult tarvis läheb ei ole üldse mitte palju, sest taas - minimalism. Või mis?

Ilma liigselt keerulise jututa toon välja kõige olulisemad esemed, mis meie peres on leidnud oma tee nimekirja “Mida kaasa pakkida?”

Eelkõige on see nimekiri soovituslik.
Kindlasti saab seda nimekirja täiendada/muuta vastavalt pere vajadustele.
Lõpus prinditav list.

Beebi:

  • Mähkmed - sest neid läheb nii ehk naa tarvis ja igaksjuhuks tasub alati panna kaasa pigem rohkem kui vähem

  • Niisked salvrätid - meil on kolme aasta jooksul korduvalt olnud hetki, mil oleme olukorras, kus muud varianti lapse puhastamiseks ei ole. Lisaks on need ka head tolmulapid, kui näiteks üle pika aja maale satud ja vaja aknalauad ruttu koolenud kärbestest ja tolmust puhtaks saada.

  • Piimapulber - Olgugi, et su beebi on rinnalaps (või mitte), piimapulber peaks igatahes kodus/kotis olemas olema. Mitte kunagi ei tea, mis võib juhtuda ja piimapulber võib osutuda suureks päästjaks.

  • Varuriided - Beebi riided on niivõrd väikesed, et neid võib samuti pigem mitu paari kaasa varuda. (Näiteks võib juhtuda, et beebi kakab ennast nii täis, et on kaelani koos ja kuigi sa vahetad ta riided ära, siis 5 minutit hiljem tuleb veel järelmõju, mis on ka nii võimas, et jälle on kõik püksiääred kollakaspruunid.)

  • Lemmikmänguasi - (Või siis midagi uut ja huvitavat.).. Nii igaksjuhuks, sest ühel hetkel oled sa kindlasti tänulik, et see sul kuskil kotipõhjas olemas on.

  • Varusärk endale - Sest beebi !

Laps (kuni 3a)

Okei, asi läheb veidi keerulisemaks, sest nüüd, mil beebiiga on möödas, tekivad hoopis teised vajadused ja sellest lähtuvalt saab seda nimekirja muuta/täiendada, aga peamised linnukesed oleks vaja märkida:

  • Mähkmed* - mõni on küll juba pooleaastaselt mähkmevaba, aga enamikud lapsed alles õpivad 1-3a vanuselt mähmevabadust ja potitamist (ehk sõltub lapsest). Meil küll Harper enam mähkmeid ei kanna, aga mul on ikka igaksjuhuks üks mähe alati kuskile varuks topitud. *

  • Niisked salvrätid - teate, neid võiks olla kaasas ka siis, kui lähed ilma lasteta kuskile.

  • Varuriided - Muda, toit, jook, piss püksis, ootamatu oksendamine… mida iganes, aga varuriietest ei saa niipea üle ega ümber.

  • Pissipott - Jep, kui on aeg potitreeninguks, siis tasub seda kaasas kanda. Olen kuulnud, et mõned veavad seda kohe täitsa igale poole kaasa, aga iga pikema reisi puhul või siis pikemaks ajaks kuskile kodust ära minekuks tasub pott kaasa võtta.

  • Pudel veega - Vesi, vesi, vesi …. endale, lapsele, hädaolukorraks.

  • Ajaviite tegevus - okei, me anname ka pikema autosõidu puhul telefonist Booba või Masha ja Karu ette (ma kunagi arvasin, et mina ei hakka eales nii tegema, reaalsus on teine)… AGA.. paki kaasa ka mõni raamat või mänguasi. (Meil on olemas ka spetsiaalne autoistme laud, mille lapsele saab ette panna ja siis saab näiteks joonistamise tarvikud kaasa võtta)


    Kui plaanid pikemat sõitu, siis olenemata aastaajast soovitan veel kaasa pakkida:

  • Laste paratsetamool - üleüldse võiks autoapteegi peale laste sündi üle vaadata ja lisada sinna nii enda kui ka laste jaoks vajalikku juurde.

  • Tekk (magamistekk , laste tekk, pleed, vm) - mäletad seda talve, kui maanteede ääres autod seisid ja ei saanud liikuma (Lumetorm Monika)…. Mõtle nüüd, kui oled lastega autos!
    Suvel on tekk hea, kui tahad kuskil piknikku pidada või üleüldse, mis iganes ka ei juhtuks, sa tead, et Sul on alati midagi soojendavat kaasa pakitud.

  • Snäkk - ideaalis midagi muud peale kuivikute või maisikepikeste. Puuviljad või võileivad…. kohuke või pirukad… juust ja kuivatatud puuviljad…piimapulber !

Kõik muu on juba selline teisejärguline, sest õnneks on vahemaad Eestis väikesed ning äärmisel vajadusel leidub igas külas mõni poeke, kust vajalik soetada. (Näiteks meil just juhtus nii, et oli tarvis hästi kiiresti uusi pükse… Reserved ale 3.99.- ja asi ants )

Olenevalt sihtkohast pakime me kaasa oma tekid/voodipesud. Laste riiete jaoks on mul tavaliselt pool kuni terve käepagasi kohver pakitud, sest panen kaasa igaksjuhuks miljon varianti riideid (minimalism? 😃)… külm/soe, pidulik/tavaline, topelt püksid/pluusid/aluspüksid/sokid/jalanõud.
Täiesti tavaline on meie pere puhul ka see, et autos on kaasas terve paberkotitäis toitu. Esiteks ei soovi me jätta koju mingeid vorste, juuste või muud kiiresti riknevat (eriti kui juba avatud) ja teiseks on sinna veel kaasa pakitud smuutisid, vett, puuvilju jm tarvilikku, sest jällegi - kunagi ei tea.

Olen saanud palju emaile ka selle kohta, et võiksin teha mõne teema kohta ka video…Me nüüd olemegi just asju pakkimas ja liigume Lõuna-Eestisse väikesele perepuhkusele suusatama ja ütlen ausalt, ma ei oska selliseid asju kuigivõrd hästi teha. Ma proovisin ja üritan end selles osas ka parandada, aga taaskord… kui keegi soovib rohkem silma peal hoida, siis teate küll, kust sm’st meid leida ;)


Edukaid autosõite,

Teie UEL.



Lapse karantiinisünnipäev

Lapse karantiinisünnipäev

12nda elukuu unetus ?!

12nda elukuu unetus ?!

0