indigo-v3.png

Here is a description of your company. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut dapibus, felis id malesuada blandit, turpis lacus vehicula risus, quis rhoncus libero.


Muusika lainel

Muusika lainel

Image: https://s3.amazonaws.com/thumbnails.illustrationsource.com/huge.23.115883.JPG

Image: https://s3.amazonaws.com/thumbnails.illustrationsource.com/huge.23.115883.JPG

Minu muusikaeelistus on tavaliselt seinast seina. Ma kuulan muusikat vastavalt tujudele. 

Viimasel ajal ma ei suuda kuulata raadiot. Kanali valik ei oma tähtsust. Lood on koguaeg täpselt ühed ja samad, pluss mulle lihtsalt ei lähe mitte mingisugune popp hetkel peale. Uus Elu mugandab minu muusikamaitset?

Muusika mõjust inimese kehale on tehtud palju erinevaid uurimusi ja kirjutatud artikleid ning raamatuid. Kindel on see, et muusika on meie igapäeva elu osa ja võib olla meie jaoks väga kasulik. Kui Te ei ole käinud muusikateraapias, siis ma kindlasti soovitan seda ! Mulle on räägitud, et: "lase kindlasti oma kõhule klassikalist muusikat, siis kasvab tark laps" või et "ära kuula suure tümpsuga muusikat, laps tuleb närviline" jne.

Ma julgen neis väidetes kahelda.

Kavatsen jätkata muusika kuulamist vastavalt isiklikele eelistustele. Kuulan seda naudinguga ning leian, et see on rahustav ning stressi leevendav. Mõnel päeval tahangi kuulata drum'n'bassi ja ma kaotan end sinna ning leian ka sellel olevat rahustav ning õnnelikuks tegev toime. See, mis toimub Minu Kehas ongi Uue Elu jaoks oluline. Õnnelik emme omab õnnelikku keha ja UE tunneb seda.

Osad uuringud on leidnud, et muusika kuulamine aitab kaasa UE aju ning kuulmise arengule, aitab harjuda kõnekeele helidega ning täiustab vastsündinu unemustrit.

Väidetakse, et emad, kes raseduse ajal lasevad lapsele muusikat ning loevad neile ette, tunnevad oma lapsega tugevamat sidet ning kogevad vähem tõenäoliselt sünnitusjärgset depressiooni.

Tähelepanek! Lapsed tunnevad ära muusika,millega nad on üsas kokku puutunud. Peale sündi võib juba tuttav muusika tõmmata nende tähelepanu, see rahustab ja lohutab neid, aitab neil kiiremini uinuda ning kauem magada (võrreldes lastega, kes ei puutunud üsas olles muusikaga kokku). 

Millist muusikat siis ikkagi soovitatakse kuulata raseduse ajal? Kuigi täpsed andmed puuduvad (lapse reaktsiooni muusikale üsas on keeruline jälgida ning uurida), siis tõepoolest saab enim soovitusi just nimelt klassikaline muusika, mille nootide vahemik oma mitmekülgsuses loob ideaalse hällilaulu heli. (NB! Väide, et klassikalise muusika kuulamine muudab lapse targemaks, ei ole uuringutega kinnitust leidnud.)

Kui klassikaline pole kohe üldse Sinu tassike, siis vali harmoniseeruvate helidega muusikat. 

Üks parimaid kohti muusika kuulamiseks internetis on Radiotunes online raadio. Seal on meeletult võimas kanalite valik ning rahustavaid ja lõõgastavaid noote leiad kindlasti ka Sina. Minu lemmikud kanalid hetkel on Smooth Jazz ja French Cafe (selle saatel on ideaalne päikesepaistelises köögis toimetada).

 

Head Kuulamist !

 

Teie UEL.

 

 


Ämmaemand II

Ämmaemand II

Rasedakõhu kasv

Rasedakõhu kasv

0