indigo-v3.png

Here is a description of your company. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut dapibus, felis id malesuada blandit, turpis lacus vehicula risus, quis rhoncus libero.


Rasedakõhu kasv

Rasedakõhu kasv

14+5

On kõht ja ei ole ka.

Siledakõhuline ei ole ma vist kunagi oma elus olnud. Veidike üleliigset siin ja tsipake seal, selline normaalne keha. Söön mida tahan ja kui parajalt liigun ja veidi trenni teen, siis mäest veerema ma ei hakka. Nüüd rasedana alakõhtu puudutades tunnen mingit pingestatust. On arusaadav, et keegi on sinna endale koopa sättinud.

Kõhu probleemide käes vaeveldes oli mu kõht koguaeg punnis - väga punnis. Praeguseks olen ma kuidagi nendest vaevustest enamvähem vabanenud, kõik toimib suhteliselt kenasti, aga kõht on nagu liiga väike?

2 triipu käes ja lisaks kõigele muule, mida kohe internetist otsima hakkasin, vaatlesin ka raseduse kulgemise pilte. Millal mu kõht milliseks muutub. Ausalt öeldes olin ma veendunud, et praeguseks hetkeks on mul juba kena armas väljapaistev kuklike ees. Reaalsuses näen välja lihtsalt imelik. 
Imelik - just nimelt. Ma ei oska muud sõna leida. Ma ei näe välja paks, ma ei näe välja sale, ma ei näe välja... ma ei tea normaalne? Kõik, mille ma selga panen on häiriv.
See tuleneb ilmselt enesehinnangust või mingist muust vaimsest või silmsest häirest, mis naisi peegli ees valdama hakkab.
Mul on pikad saledad jalad ning leian oma garderoobist toppe, mis varjaksid mu sangakesi ning mõne voldikese. Selline on mu garderoob ikka ja alati olnud. Keha ümber liibuvaid riideid leidub mul vähe. Millal ma aga saan hakata kandma riideid nii, et on arusaadav, et ma olen rase mitte lihtsalt end käest lasknud noor naine?

Image source: https://www.someecards.com/usercards/unsubmitted/MjAxMy0wM2NiYjA4NWQ3NDQzMzQ5

Image source: https://www.someecards.com/usercards/unsubmitted/MjAxMy0wM2NiYjA4NWQ3NDQzMzQ5

Nendest kõhukeste piltidest ei saa ma siiani selle tõttu ei üle ega ümber. Vaatan neid praegugi. Inimesed on ikka meeletult erinevad. Leidsin pilte, kus mõnel on 14 nädalaga juba "valmis sünnitama" kõht ees ja teised, kellel vaid kergelt kurvikam kehakuju. Minu ema mind oodates oli 5 kuud rase ning kõhulihased ikka veel tugevad. No ta oli ka ebareaalne ilus sale fitness tibi omal ajal (Emme, sa oled siiani meeletult ilus... ära nüüd midagi valesti mõista!) Muidugi kõik need fotod on välismaalastest ja mina ei saa oma uudishimu nendega rahuldatud. 

Millised olid erinevate kõhtudega naiste raseduseelsed kehad? Milline on nende eluviis? Kuidas nende rasedus kulgeb? Millised on nende omapärad? Ja nii edasi.

Uudishimu on mul suur. Ma armastan informatsiooni. Mulle meeldib teada, miks asjad on nii nagu nad on. Kui on tekkinud küsimus, siis kuskil peab leiduma sellele vastus. The Truth Is Out There ! 

Oleks siis mõni sõbrannagi samal ajal ootel. Saaks võrrelda ja mõtteid jagada. 

Image source: http://webneel.com/maternity-photography

Image source: http://webneel.com/maternity-photography

Lugesin hiljuti kuskilt, et kõht hakkabki silmapaistvamaks muutuma just vahemikus 14-20 nädalat.
Neid kõhu pilte ei ole mina teinud. Ma väga ei saa aru, et mis see nüüd siis nii väga erilist mulle pakub. Vot see hetk, kui kõht juba ilus ja ümmargune ja naist kaunistav on, siis tahaks mõnda ilusat pildikest albumisse. 

Millal ja kui suur kõht aga on normaalne? 

Tark Internet  ütleb, et tegelikult hakkabki rasedakõht välja paistma erinevalt. See sõltub paljudest erinevatest faktoritest. Näiteks:

Esmakordsetel rasedatel võib kõht ette tulla hiljem ning väiksemana. Esmarasedate lihased on tugevamad ning seetõttu ei võib su rasedus näha välja väiksem kui oleksid oodanud.

Sinu Pikkus. Pikematel naistel on rohkem ruumi lapse kasvatamiseks. Emakas kasvab pigem ülespoole kui väljapoole. Lühematel naistel on puusa ning madalaimal asetseva ribi vahe lühem ning see võib tähendada suuremat etteulatuvat kõhtu.

Beebi positsioon. Pisike on su kõhus küllaltki aktiivne, eriti teise trimestri lõpuni. Su keha ning kõhu kuju võib olla mõjutatud lapse asendist.

Sinu organid võivad raseduse ajal liikuda emaka taha või küljele. Keha aitab teha kasvavale beebile ruumi ja selle tõttu on sinu rasedakõhu väljanägemine mõjutatud.

Internet on täis veel igasuguseid põhjuseid, mis võib mõjutada rasedakõhu suurust. Lõpuks on oluline ikkagi see, et muretsemiseks ei ole põhjust. Küll ühel hetkel see kõht korralikult paistma hakkab ja kui paistab liiga suurelt, siis on ju lihtsalt rohkem ilu ja uhkust.

Huvitav, kuidas see sünnitusjärgne taastumine hakkab välja nägema? Aega on. Üks asi korraga.

Mõned fotod ka erinevate naiste postitustest. Pregnanacy belly week by week. 

kõht.jpg
kõht3.jpg
kõht2.jpg

Nüüd peegli ette. 

Teie UEL.

Muusika lainel

Muusika lainel

Raseda Pinterest vol 1.

Raseda Pinterest vol 1.

0