indigo-v3.png

Here is a description of your company. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut dapibus, felis id malesuada blandit, turpis lacus vehicula risus, quis rhoncus libero.


Beebikilodest priiks

Beebikilodest priiks

Vaata neid Instagrammi emmesid, kes on raseduse ajal säravad ja saledad, kelle kõht on ideaalse kujuga ja mitte grammigi üleliigset kuskile ei teki. Sünnitavad ära, kohe on kuuspakk tagasi ja pilte kaunist figuurist aina tuleb ja tuleb.

Ilus ebareaalne elu.

Hea küll, on tõesti inimesi, kes näevad rasedana välja Hollywoodilikult ideaalsed, aga päriselt on enamikud rasedad ikkagi tavalised inimesed , kellel näo ümardumine või sangakeste tekkimine ja reite jämenemine on täiesti normaalne nähtus.

Ämmaemand vangutas vahepeal pead ja ütles, et olen liiga palju juurde võtnud…. Kokku võtsin juurde ~17kg. Jah, seda on palju, kuid ämmakas ütles ka, et lihtsalt pärast on raskem neid kilosid maha saada, muidu polevat hullu.
Ma ehmusin ikka päris ära, hakkasin planeerima, et kuidas ma kavatsen käia peale sünnitust iga päev fitnessis ja mida kõike veel. Muel hakkab hoidma last ja mina pumpan iga päev kõhulihaseid.
UE saab kohe aastaseks, selleks, et minna ilma temata kuskile treeningsaali, mul võimalust ega aega ei ole…. Ometigi olen ma kaotanud rasedusega juurde võetud kilod pluss lisagi. Märkamatu vaevaga, imekergelt… sellele üldse mitte keskendudes.

Seega ära muretse. Kõik on tegelikult kompu. 

Kõigepealt !… Sünnitusega sa juba kaotad osa juurde võetud kilodest - vesi, laps, platsenta… see kõik kaalub … ja kaalub päris korralikult.

Lisaks, palju sõltub su raseduseelsest füüsisest. Mida rohkem sa eelnevalt enda eest hoolitsenud oled, seda kergem on pärast sünnitust saada oma keha tagasi. Mina ei ole kunagi olnud “kõhn”, aga ma arvan, et olen selline kena keskmine (Ütlen kohe ära, et ma olen liiga kriitikatundlik ning ebakindel, et hakata siia enne ja pärast pilte panema). Natuke sanga ja veidike kõhtu. Armastan süüa, aga liigun piisavalt, et mitte lasta end üle käte.

Peale sünnitust tõmbas kõht üllatavalt kiiresti tagasi ja ma tundsin end saledamana kui eales varem. Hommikumantel oli justkui 5 numbrit suurem ja ka mittevenivad pluusid läksid selga nagu valatult.

Plaan päriselt salenemine ette võtta oli suur, reaalsuses ei teinud ma selleks mitte midagi erilist ja kilod kadusid lihtsalt elades.

Praeguseks kaalun ma vähem, kui enne rasedust ning tunnen end oma nahas hästi ja tervislikult. (Olgem ausad, enesekriitika peegli ees on ikkagi igapäevane asi, aga nii on vist igal naisel?)

Mis on mu saladus, mis ei olegi üldse saladus?

Kuidas ilma vaevata kaotada beebikilod?

Lihtne, kui 1,2,3.

  1. Sa imetad

    Ammu teada-tuntud fakt (?), et imetamine aitab kaloreid põletada. Väidetakse, et intensiivne imetamine aitab põletada ~500 kalorit päevas, lapse kasvades võib see arv kasvada ca 700ni. Kuigi paljud tunnevad imetamise ajal vajadust ka süüa rohkem, siis see on juba igaühe enda arvestada.

  2.  Sa jälgid oma toitumist.

    Loomulikult ei saa sa imetamise ajal oma toidumenüüsse lisada igasugust ettejäävat rämpsu. Sa oled ikkagi tubli emme ja jälgid oma toitumist. Sööd tervislikult ja mitmekülgselt, seega sa ei tarvita liigselt rasva soosivat toitu. Tubli!

  3. Sa liigud ebareaalselt palju

    10km tee- ja ilmaolusid trotsides maha jalutada ei ole mingi probleem. Laps on vaja magama panna, õhku peab saama ja võibolla on isegi võimalik kohtuda tee peal teiste UELidega…. Enne sa küll nii palju ringi ei jalutanud - igapäevaselt… Või jalutasid?

  4. Sa ei istu enam kunagi

    Vahel istud ka, aga seda juhtub harva. Mida suuremaks su UE kasvab, seda vähem sa istud. Sinu põhiline olek on ikkagi püstasend ning füüsiline treening - hüplemine, jalutamine, raskuse kandmine, multi-tasking. Kui sa proovidki korra laps süles maha istuda, siis sekund hiljem antakse sulle väga selgelt märku, et nii see elu ikka ei käi.

Ma ju ütlesin - lihtne. Ütleks, et lausa baasvalem oma keha tagasi saamiseks. Lisa siia juurde motivatsiooni, järjepidevust ja veel ekstra treeningut (kui sa kunagi selleks aega peaksid leidma) ning ütlus, et “su keha ei ole enam kunagi see sama” võtab sinu jaoks hoopis uue tähenduse.

 

Tugevat tervist soovides, 

Teie UEL. 

 

Esimene aasta ✔️

Esimene aasta ✔️

Tee Ise - Beebitoit

Tee Ise - Beebitoit

0