indigo-v3.png

Here is a description of your company. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut dapibus, felis id malesuada blandit, turpis lacus vehicula risus, quis rhoncus libero.


Beebiga kodus...

Beebiga kodus...

uuselu1.jpg

... ehk tavaline päevakava


Olen vist juba mitu korda maininud seda, et ma kujutasin elukorraldust veidi teisiti ette... 
...Ma arvasin, et jõuan rohkemat teha.  
Asi ei ole väljas käimistes või niisama seiklemistes. Me teeme seda kõike. Käime kinos, festivalidel, muuseumites, sünnipäevadel ja mujal, aga millegi pärast ma ikka tunnen, et aega on palju üle.

Muel on argipäevad tööl, õhtul kodus...  

Ma ärkan hommikul UEga vahemikus 7-8.

Vahetan mähkmed, riietan, söödan. Liigume UE vanavanemate majja (meil endal kohvimasinat ei ole ja nende pisike maja on meie “kohvik”) . Panen UE mängima, joon kohvi ja söön hommikust. Hommikuti väsib UE ruttu ja mõnel päeval ei jõua ma kohvi lõpetadagi, kui UE juba jorinat hakkab tegema, tahab sülle ja asukoha vahetust. Jalutame mööda aeda ringi, vaatame lilli ja nendel tegutsevaid mesilasi. Jalutame väravani ja kontrollime tänava ja postkasti üle. Kiigume natukene aiakiigel ja lähme tuppa. 

Mõni päev on peale hommikukohvi MUEL veel toas ja alles sätib ennast. Meie juba hakkame hommikust uinakut tegema.  

Olenevalt päevast ja UE tujust, mahub hommikustesse tegemistesse ka UE lamamistooli panek (ma ei ütleks, et see BB tool nii väga lamav oleks. Inglise keeles on see bouncer chair - vetruv tool) - vean teda endaga kaasa vannituppa hambaid pesema ja garderoobi riideid vahetama. Mõni päev on ta nii rahulik, et on minuga kaasas ka dušikabiini taga ja ootab kuni ma pesemise lõpetan. Need päevad, kui ta on rohkem väsnud, teen oma toimetusi UE esimese uinaku ajal.  

Praeguse palavuse tõttu (ma eeldan?!) magab ta keskmiselt 30-50minutit. Peale ärkamist ma vajadusel söödan teda (olenevalt jällegi päevast, vahel ta sööb tihti ja vähehaaval, mõni kord harvem ja rohkem korraga), panen ta mängumatile mängima ja saan pesta nõusid ja hakkan tasapisi koristama. Üks ruum korraga.  

Jõuan köögiga umbes poole peale, kui UE annab märku, et nüüd on aeg liituda Tema tegevustega. Mängime koos, võimleme, laulame, mängin klouni, vahetame vajadusel mähkmeid (või oleme üldse ilma), jalutame ringi ja muud. 

Märkamatult on UE juba pea 2 tundi üleval olnud (olenevalt päevast 1.5-2 tundi püsib ärkvel), hakkame uuesti kussutama (ise ta magama ei jää).  

Kussutamine unne - see võtab olenevalt päevast nii 5-25 minutit (on ka läinud nt 50 minutit, ta silmad ei püsi korralikult lahtigi, aga protestib une vastu). Nüüd on vaja ta sülest maha saada... Rahulikult. Põlvitame diivanile beebipesa kõrvale, tasa-tasa kaldume pesa poole. Puudutame pesa. Okei: “shhhh-shhh-shhhh.” Üks käsi vaikselt eemale, teine käsi... :”Shhh-Shhhhh-shhhhhh” jaaa tuleb, tuleb... käes! 

Nii, selleks kulus täna kõigest 10 minutit ehk nüüd arvestame umbes 10-30 minutit toimetamiseks.  

Köögiga ühel pool, UE magab ikka veel. Tähtsuselt järgmine ruum? Täna vannituba. Tolm võetud, UE ärkas. 

Kordame eelmist mustrit (olenevalt päevaat, sest on päevi, kui UE on lihtsalt tohutult jonnine ja ei luba end üldse sülest maha panna - jaa kriitikud, ma olen oma beebit hellitanud ja ta elu mugavaks teinud.) 

Kui ta jonnib, siis ma vahel lihtsalt panen ta BB tooli, võtan tolmuimeja ja hakkan põrandaid tegema. Tolmuimeja töötamise ajal on ta rahulik ja jälgib tegevust. 

Teen nii palju kui jõuab. UE uneaeg saabub kiirelt. Kordame mustrit.  

Süüa? Õhtusöök? Jah, mõni päev ma üritan midagi teha, suvel õnneks MUEL grillib palju.
! Oleme saanud viimasel ajal asjad nii kaugele, et õhtusöögi ajal on UE BB toolis ja koos meiega söögitoas. Kuidagi rahulikult saame juba hakkama - ma saan isegi kiirustamata süüa.

Märkamatult on kell juba palju, nüüd MUEL ka natukene tegeleb temaga ja mina saan pesta nõud (taaskord) ja korra niisama hinge tõmmata. Kaua see kõik ei kesta, sest juba hõõrubki UE silmi ja haigutab - on aeg teha viimane uinak enne ööund. Kussutab muidugi emme. (Õnneks on UE vanaema alati valmis abistama ja nii mõnigi kord ma lihtsalt palun, et tema aitaks UE magama panna, sest tal lihtsalt õnnestub see nii hästi.)  

Nüüd polegi enam miskit. Kiire uinak, äratus, söömine, vannitamine, massaaz, pidzaama selga, voodisse, korralik söömine ja ööunne.  

See ööunne minek on meil keskmiselt 20 aeg.  

Kui te arvate, et “noh, nüüd on pidu!,” siis te eksite. Nüüd oleme me voodis UE kõrval ja vaatame filmi või binge watchime (maratonvaatamine) sarju.  

Kuni kella 23ni (olenevalt päevast) niheleb UE iga 30-40 minuti tagant ja otsib tissi. Siis lõpuks jääb magama ja ärkab (olenevalt päevast) nii 2-3 (viimasel ajal 4) tunni tagant ja tahab süüa. 

Ma saan aru küll, et on emasid/beebisid, kelle ööuni algab ja säilib hommikuni ja emps saab rahuliku südamega lapse voodisse jätta, aga meil nii ei ole. 

Õnneks kuulen ma viimasel ajal aina rohkem seda, et paljudel on meiega sarnane päevakava ja see, et mu laps sööb vahel iga tunni tagant on ka jumala OKEI. Kuuldavasti on rinnapiim kergemini ja kiiremini seeditav ja seetõttu tahab UE ka tihedamini süüa (ei ole tõepärasust uurinud). 

Igatahes jõuab üks päev lõpule ja algab uus - samasugune. Vähemalt praegu veel. 

Ma alustasin selle postituse kirjutamist 2.august. Täna on 15.... Matemaatikud saavad nüüd kokku arvutada, mitu minutit vaba aega kulus selle postituse kirjutamiseks lähtudes sõnade arvust, arvestades, et kirjutamise kiirus on masinkirjutaja keskmine.

Eile ma tunnistasin, et ma vingun palju, kuid ilmselt see tulebki sellest tegevusetusest. Ma olen lihtsalt harjunud olema veel aktiivsem, kui ma praegu olen. Ma tean, et on perekondi, kus ema (ja ka isa) ei saagi kodust välja mitmeid kuid. Istuvadki kodus ja neil ei ole abilisi ega hoovi ja on veel talv ka... 

... aga eks me kõik vaatagi oma elule erineva pilguga.  

Lahe on see, et UE on muutunud VIIE kuuga tohutult asjalikuks. Ta on omandanud hiiglama portsu uusi oskuseid, ta huvitub ümbritsevast iga päevaga aina rohkem. Meie omavaheline suhtlus on muutunud mitmekülgsemaks ning vahel ei oska ma seda piisavalt hinnata kuna ma olen temaga koguaeg koos ja ei märka seda suurt arengut, mis iga meie koosveedetud minuti jooksul toimub. 

Tänaseks (2 nädalat postituse alustamisest) on UE iseseisvam ja tublim. Mõni päev on ta küll eriliselt emmekas ja ma ei saagi teda sülest maha panna, kui kannatame õhtuni ära ja saab issiga mänguaega. Jonnised momendid mööduvad meil kiiremini ja rahulikumalt, kui lähen UEga voodisse ja lihtsalt vedeleme seal. Näpin telefoni (üldjuhul ma UEga koos olles seda ei tee), UE järab Sophiet ja ajame juttu. 

... Hetkel ta magab. Mul on nii palju uusi ideid, millest kirjutada... ehk varsti hakkab aega rohkem üle jääma?

 

Teie UEL.


Eesti spaade ülevaade - Noorus Spa

Eesti spaade ülevaade - Noorus Spa

Eesti Spaade ülevaade vol 1 - Tallink Spa

Eesti Spaade ülevaade vol 1 - Tallink Spa

0