indigo-v3.png

Here is a description of your company. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut dapibus, felis id malesuada blandit, turpis lacus vehicula risus, quis rhoncus libero.


Beebiga ujumise kasulikkusest

Beebiga ujumise kasulikkusest

pexels-photo-261400.jpeg

Käime UEga 2x nädalas ujumas. Treeningpaigaks valisime Reval Sport spordiklubi.

Katsetasime ka teisi kohti, kuid Revalis lihtsalt oli kõige mõnusam. Bassein on paraja sügavusega, veekeskus on mitmekülgne, treeningaegasid on valida terve posu ning treener on täiesti fantastiline.

Üks päev garderoobis arutlesime ühe UELiga, et kas on võimalik, et tänu ujumistrennile areneb laps kiiremini ja on üldiselt tugevam? Mis on suurimad plussid beebiga ujumas käies?

Uurisin, lugesin, tõlkisin…

Palun:


Ujumise kasulikkus beebidele

Kasulik nii füüsiliselt kui ka vaimselt

Ujumine on suurepärane treening ning aitab kaasa lihaste, südame ning kopsude arengule. See omakorda aitab kaasa aju arengule kaasaarvatud kõigi viie meele stimuleerimisele (maitsemeel, haistmismeel, nägemismeel, kuulmismeel, kompimine). Ujumine tõstab lapse lihastoonust ning seeläbi muutub lapse füüsis tugevamaks

Kasulik koordinatsioonile ja tasakaalule

 2009 aasta uuring (Norwegian University of Science & Technology) leidis, et beebid, kes käivad ujumas hoiavad paremat tasakaalu ning suudavad haarata paremini, kui mitte ujujad. 

Aitab tugevdada omavahelist sidet

Üldjuhul on emad need, kes suurema osa ajast beebiga veedavad seega beebiga ujuma minna on ideaalne tegevus isadele. Omavaheline usaldamine ning toetamine on vees äärmiselt oluline. Treeningu vältel on kogu su tähelepanu pööratud UEle ning omavaheline kontakt läbi trenni ja mängu on rõõmustav nii vanemale kui ka lapsele.

Kerge treening aitab lapsel paremini süüa ning magada

Loogiline eks?
Soe vesi mõjub rahustavalt ning liikumine stimuleerib isu. Unekvaliteet paraneb ning laps on emotsionaalselt tasakaalukam. Treening aitab lõdvestuda ning lõõgastuda.

Aitab tõsta lapse enesehinnangut

Enamikud ujumistunnid toimuvad mänguliselt. Suhtlemine toimub mitte ainult emaga vaid ka treeneriga ning teiste lastega, mille läbi laps õpib toimetulekut grupis. See pluss uued oskused, mida ta kaasa saab, kergitavad ta enesehinnangut. Ühes Saksamaal tehtud uuringus (Loe: SIIN) selgus, et lapsed vanuses 2 kuud kuni 4 aastat, kes käivad ujumas, kohanevad kiiremini uutes olukordades, on enesekindlamad ning iseseisvamad kui mitteujujad.

Õpetab lapsele veeohutust

Ujumas käivate laste uppumise risk on väiksem.
Lapsed, keda on vees liikumisega harjutatud juba varases eas on veele ja ujumisele vastuvõtlikumad ning see ei tekita neis hirmu. Vees liikumine ning hinge kinni hoidmise harjutamine arendab ellujäämisoskust. Laps saab ujumistundidest kaasa oskuse tulla vees toime, ujudes, hõljudes, sukeldudes. Juba selili vees hõljumise õpetamine võib päästa lapse elu.


Lisa.

Kasulik on see ju ka meile - UELidele. Saab kodust välja, kohtume teiste UELidega ja saame ka ise kerge trenni, sest 30 minutit lapsega basseinis aitab põletada ~400 kalorit.
Vutt-vutt nüüd ujuma. Ei vabandustele ja kohtume basseinis.


Teie UEL.

Appi, mu beebil on GRIPP

Appi, mu beebil on GRIPP

Küsimus Sulle

Küsimus Sulle

0