indigo-v3.png

Here is a description of your company. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut dapibus, felis id malesuada blandit, turpis lacus vehicula risus, quis rhoncus libero.


II Trimester

II Trimester

16.-28. rasedusnädal

Jah, mõnes kohas võib lugeda, et II trimester algab juba 13. või 14. nädalast, kuid Eesti Naistearstide Selts paneb alguseks nädala nr 16. Meie jaoks ei ole see ju oluline, algab ta nädalake siia või sinna. Oleme lihtsalt õnnelikud ja ootame edasist.

II trimester on kõikvõimalike portaalide ja artiklite ja muu poolest märkitud selleks kõige õnnelikumaks raseduse ajaks. 

Meie alustasime oma II trimestrit reisiga. Kes teab, millal järgmine kord saame ainult kahekesi reisile või puhkusele minna. Rasedust sai kenasti ära ka kasutada. Ma ei taha öelda, et ma nüüd igal võimalusel üritasin kõike võimalikku raseduse abil kättesaada, aga teatud puhkudel oli sellest abi küll. Kõht veel nii suur ei ole, et lohvakate pluusidega varjata ei annaks seega igal pool pole võimalik oma rasedusest märku anda. Hoia alati kaasas mõni kehakumerusi välja toov pluusike ;)

Pane lennujaama jaoks selga liibuv riietus. Pikad järjekorrad nagu näiteks passikontroll (eriti kuumas kliimas) võivad olla väga väsitavad ja rasked, eriti arvestades, et meil võib tekkida õhupuudus ja pearinglus jne. Liibuva riietusega võib pääseda kenasti eelisjärjekorda ja saad veel ooteruumis paljude tühjade istekohtade vahel endale sobivaima valida.

Sellise liibuva riietusega oli nii mõneski kohas mugav ringi käia. Tüütud kaupmehed pressisid end palju vähem peale, uksi avatakse rohkem ning kogud inimestelt kordades rohkem naeratusi kui muidu :)

kicking patience.jpg

 

 

II trimester tähendab ka seda, et on aeg tulnud UE liigutuste tundmiseks. Info liigub, et esmarasedad ei pruugi liigutamist tunda isegi enne kui alles 20. nädalal. Meie tundsime seda juba 16ndal. Oma keha ma ju tunnen ja tean, igasugused mulksud, gaasid ja muu organismis toimuv on peaaegu 30 aasta jooksul ikka enamvähem tuttavaks saanud. Muidugi me ka väga väga ootasime, et lõpuks neid liigutusi tunneks. Annab see ju kindlust, et kõik on korras - Ta on olemas. Lesisime õhtuti pikali ning hoidsin oma käekesi alakõhu vastas ning ootasin, et midagi toimuks ning ühel hetkel toimuski. Nüüdseks (20+6) on liigutused juba kenasti ka ilma pikali olemata või käte peal hoidmiseta arusaadavad ja tuntavad. See tunne on kummaline, aga imeline. Loogiline?

 

 

Uuringud muutuvad nüüd ka põnevamaks. Kõigepealt, kui te juba ei ole seda välja uurinud, siis II trimestri ultraheliskriiningul on võimalik teada saada lapse sugu. Meie saime selle teada enne reisi käies Dr. Šoisi juures. Maksis küll ligi sada eurot, aga see oli seda väärt. Dr. šois oli suurepärane ning saime südamerahu, et meie tütrega on kõik kenasti korras ning võib puhkust täiel rinnal nautida. Don't worry, be happy.

Sellel II trimestri ultraheliskriiningul (19.-21. rasedusnädalal) hinnatakse loote anatoomilisi struktuure, et õigel ajal avastada loote arengurikkeid. Teisisõnu, et kõik oleks omal kohal ja ikka kaks jalga ja üks nina jne. Meie jaoks tähendas, see seda, et me nägime, kui palju UE nii lühikese aja jooksul kasvanud on. Areng oli märkimisväärne. Ta on meil nüüdseks juba 25cm ning üle 300 grammi. Ta aina vehkles oma ilusate pikkade jalgadega ning tema liigutused ja keha olid juba päris beebi moodi. Saime ka tema näost pildi ja ma ei suuda olla ilma seda vaatamata. Juba praegu on nii beebi nägu, et ma iga päev võtan selle pildi ja vaatan teda ja samal ajal seletan talle valjuhäälselt oma mõtteid. Ta ju peabkuulma, mida ta emme tema pilti vaadates mõtleb, sest need mõtted on ilusad.

Meie täiuslikkus !!! Silmad, Nina ja Suu. Ma ei väsi ta vaatamisest :)

Meie täiuslikkus !!! Silmad, Nina ja Suu. Ma ei väsi ta vaatamisest :)

 

Nüüd on viimane aeg hakata mõtlema ka rasedusaegsele treeningule. Siinkohal ei pea ma nüüd silmas, et kõik peaksid käima jõusaalis ja pidama dieete või muud lollust. Rasedatele toimuvad spetsiaalsed treeningud. Tallinnas on treeningute valik suhteliselt väike (vabandage, seda võrreldes mõne muu riigi ja linnaga). Põhilised variandid on ujumine ja jooga ning ausalt öeldes ei ole Mina kummagi tegevuse fänn. Täna võtsin kätte ja uurisin oma kodukandi variante. Meie elame Pirital, Viimsi külje all. Myfitness asub nii Pirita keskuses kui ka Viimsi keskuses ning mitte kumbki neist ei paku treeninguid rasedatele. mingeid jooga variante leidub meie kandis küll. 

fitness2.jpg
trenn.jpg

Otsustasin, et hakkan mina käima Myfitnessis. Lapseootel naistele pakutakse treeninguid Tallinnas Rocca al Mare, Postimaja ning Ülemiste Myfitnessis. Olles juba klubiliige on need treeningud Sulle lisatasuta, kui sa veel liige ei ole, siis lapseootel naiste treeningu tasu on 5 eurot kord. 
Tähelepanuks, et ma räägin antud klubi treeningutest ainult seetõttu, et need klubide asukohad ja treeningud on Minu jaoks kõige sobivamad. Tegelikult on Tallinnas lapseootel naistele treeninguid pakkuvaid klubisid veelgi, näiteks ArcticSport, FitnessFormula, ITK Perekool, Sparta Spordiklubi, Reval Sport ja muidugi Pelgulinna Sünnitusmaja Perekeskus. 

Nii, need on nüüd mõned suuremad ja tuntumad kohad, kus pakutakse lapseootel emadele mingit treeningu varianti. Loomulikult on Tallinnas veel igasugused huvikeskuseid ja stuudioid, mida tasub guugeldada, et leida endale sobiv. 

Okei. Ma pean nüüd kiirelt külastama tualetti ning kõht annab ka juba märku, et aeg on lõunaseks toitumiseks. 

P.S. Me oleme MUELiga täielikud talve nautijad. Tänane lumine öö ja hommik on meie jaoks täiesti fantastiline. Alustan talvise treeninguga - labidas kätte ja lund rookima ning hiljem üks mõnus talvine jalutuskäik :)

 

Teie UEL. 

 

Lõõgastav päev iseendale.

Lõõgastav päev iseendale.

Natuke head, aga veidike kurba ka...

Natuke head, aga veidike kurba ka...

0