indigo-v3.png

Here is a description of your company. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut dapibus, felis id malesuada blandit, turpis lacus vehicula risus, quis rhoncus libero.


Õue, iga ilmaga

Õue, iga ilmaga

Minu mäletamist mööda veetsin ma oma lapsepõlves kogu valge aja õues. Kas see ka nii päriselt oli, ei tea.
Mälu ei ole lapsepõlve sündmuste peale nii usaldusväärne. Igatahes üritan ma igal vabal võimalusel vedada põnnid õue aega veetma.
(Käime pargis jalutamas või mänguplatsil, metsas, linnas, aias… kus iganes, peaasi et on tegevus ja värske õhk)

Kui ma ise natukene vähem ilma üle vinguksin,

siis veedaksid lapsed ilmselt veel rohkem aega õues…
õnneks on meil oma hoov ja vahel õnnestub neid sinna ka lihtsalt kahekesi saata.
(Mida vanemaks lapsed saavad, seda lihtsam on neid saata õue "ise" tegutsema. Mina, samal ajal, istun mugavalt soojas toas ja…. koristan? teen süüa? venitan hästi kaua riidesse, et saaks võimalikult vähe aega viletsa ilmaga õues olla? #häbi , aga ma vajan neid momente ka)

Üldjuhul on meil lapsed suhteliselt vastupidavad külmale ilmale. Terve meie pere eelistab jahedust kuumusele.
Samas, kui lume ja/või tuisuga pikemalt ringi uitame, hakkab lõpuks külm ka meid näpistama.

Siiani olen kelgutama minnes toppinud lastele istumise alla pleedid, mis muidugi pikema (vahel ka lühema) sõidu peale hakkavad mööda maad järgi lohisema, siis on need lund täis, siis lähevad niiskeks ja siis on veel sada häda.

Õnneks,

sattusid meie teele täiega vinged toolipadjad mida me nüüd talvel igal pool ekstra uhkelt ära kasutame.

Kelgutamine läks kordades mugavamaks ja lõbusamaks tervele perele.

See soojus ning mugavus peitub neil LaDeco istumisalustel selles, et ühelt poolt on need kaetud naturaalse lambanahaga, mis omakord tähendab seda, et laste pepud on terve kelgutamise aja pigem kuumad ja minu, muretseva ema süda, on kordades rahulikum ning võimaldab lastele seepeale kohe julgelt pikemat sõitu.

Sellest hetkest, mil need padjad meile tuppa sattusid, olen avastanud veel viise, kuidas need meil igapäevaelu paremaks muudavad… Näiteks, täna - last hommikul jahedasse autosse pannes (õhukeste riietega, liikusime trenni) viskasin padja talle vopsti autoistme peale ja ei pidanud muretsema, et noormehe “hell piirkond” külma saaks. (Minu lootus kunagi tulevikus oma laste beebisid kaisutada on jätkuvalt suur.)

Papa muidugi lendas kohe ligi ja leidis, et tema tagumik ka koguaeg autos külmetab ja vedas kohe ühe endalegi kaasa. Papa on meile kallis. Papa peps peaks soojas olema küll.

Kuna meil Mark on praegu läbimas “alasti perioodi” , siis toas on meil padjad kasutusel toolidel, põrandal ja Harper arvas, et võiks neid öösel selja all ka kasutada (täiega hea idee.. panin kirjutamise ajaks ka omale selja taha)

Igatahes on lambavilla padi mu uus lemmik talvevajalik.
(Kui Sul on kunagi olnud lapsel Lenne lambavillaga kindad, siis sa mõistad, miks on lammas lihtsalt parim)

#lapsedõue ning proovime üle saada ka iseenda ilmakartusest, naudime värsket õhku ja liikumist võimalikult palju.

Terves kehas on ju teadupärast terve vaim.

Ja nüüd…

kelgutama,

sest noh..

lastel on nüüd ekstra mugav.

P.S.

Lambanahk ja selle 5 kasulikku omadust.

  • Aitab reguleerida kehatemperatuuri.

Lambanahka saad kasutada aasta läbi sama tulemusega. Suvel aitab hoida jahedust ning talvel sooja. See on väga hingav, imab hästi niiskust ning vabaneb sellest looduslikul teel ennetades ka halbu lõhnu.
(Laps võib suvel vabalt lambanaha peal olla, beebide jaoks on lambanahal lamamine lisaks ka väga rahustav)

  • Vähendab valusid

Lambavill on naturaalselt kortsutatud, muutes iga kiu omaette vedruks - see aitab su keha järgi vormi võtta, jaotades rõhust tuleneva raskuse ühtlaselt, reguleerides kehatemperatuuri ning parandades vereringet.
(Väga kasulik autismispektrihäirega lastele tänu lambanaha soojusele, pehmusele ning rahustava puudutuse mõjule)

  • Hüpoallergeenne ehk allergiaohutu

Lambanahk on isepuhastuv. Neil on loomulik vastupidavus mustusele ning bakteritele kuna hea niiskusimavus ei lase tekkida bakterite ellujäämiseks sobilikku keskkonda.

  • Rahustab nahka

Lambanahk sisaldab lanoliini ehk villavaha, millel on palju sarnaseid omadusi inimnahaga. Olles täiesti allergiaohutud ning kemikaali vabad, on allergiliste reaktsioonide tekkimine peaaegu võimatu. (Tänu loomulikule lanoliini kandumisele nahale on väga kasulik näiteks ekseemi ja muude nahaprobleemide korral.)

  • “Head und !”

Tänu kõikidele nendele ülalmainitud omadustele, peaks olema lambanahal magamine üks hea une komponent. Proovin. Proovi ka. Jagame kogemusi :)

P.S.2.

Täna just mõtlesin, et peaks auto üle vaatama ja tegema ühe uuendatud korralikuma talvepaki sinna koos lambavillaga.
Kõik ideed ja tähelepanekud on teretulnud.


Teie UEL.





Ja siin me nüüd siis taas oleme, aasta hiljem.

Ja siin me nüüd siis taas oleme, aasta hiljem.

Meie, peale lapsi

Meie, peale lapsi

0